Heren overhemden het dragen hiervan is voor de meeste mannen een vanzelfsprekendheid. Heren overhemden voor een zakelijke, casual maar ook voor een nette outfit. Hoewel het een basic kledingstuk is zijn er nog verschillende dingetjes waar je op kan letten bij de aanschaf. Denk maar eens aan de soorten overhemden, eigenschappen, pasvormen en stoffen. Zo kun je het juiste heren overhemd afstemmen bij de juiste outfit voor welke gelegenheid je het heren overhemd nodig hebt.

 

Hoe draag je het overhemd lekker losjes

Een overhemd kun je lekker en losjes dragen door deze niet helemaal strak in je broek te dragen. Het staat niet erg charming als je een buikje hebt en je het overhemd dan strak in je broek draagt. Een goede manier van dragen is om de voorkant van je overhemd in je broek te stoppen en de achterkant niet. Je overhemd moet dan niet te lang zijn dan draag je het achter veel te lang en dat willen we ook niet. Bij deze manier van dragen valt je buikje dan ook minder op.

 

Diverse soorten kraagtypes

Een belangrijke eigenschap van het heren overhemd is het kraagtype. Er zijn diverse soorten kraagtypes. 

  • De Kent kraag is het meest voorkomende kraagtype. Voor zowel zakelijk als casual is dit kraagtype geschikt. De Kent kraag kun je met of zonder stropdas dragen.
  • Bij de Wide Spread kraag staan de punten van de kraag verder uit elkaar. Hierbij dien je zeker een stropdas te dragen en is dus perfect om te dragen bij speciale gelegenheden.
  • De Cut Away kraag is gemaakt om een stropdas bij te dragen. De kraag loopt naar punten toe die ietsjes uit elkaar staan.
  • Bij de casual overhemden zie je de Button Down kraag. Deze kraag zet je met knopen vast en is dus niet geschikt voor een stropdas.